raili hyhkö

18.11.2020

Kanneljärven kansallispuku

Sain hopeisen rintaneulan rippilahjaksi. Se oli mummoni kansallispuvusta. Hän oli tehnyt Kaukolan puvun Kanneljärven Kansanpistossa.
Mummoni oli syntynyt 1885 menetetyssä Karjalassa. Evakkomatkalle oli lähdetty kaksi kertaa ja puku oli jäänyt mutta neula oli sitonut huivin nauhoja. Pidin korua -50-60-70-luvulla, muttei ollut varaa hankkia siihen pukua. Tyttäreni harrasti kansantanhuja ja joutui vuokraamaan puvun esityksiin. Olin pankissa töissä. Pankkimme talletukset nousivat 100.000.000 mk.Saimme puolen kuukauden palkan lahjaksi. Mietin kuinka muistaisin tämän ylimääräisen tilin. Sitten keksin, käytän sen kansallispuvun hankintaan. Tilasin Kaukolan kansallispuvun tarvikkeet Wetterhofilta ja ompelijanni teki siitä kauniin puvun. Kannoin kaunista pukua ensikerran Itsenäisyyspäivänä 1980
itsenäisyyspäivä juhlissa ja sain paljon huomiota. Olen pitänyt pukua häissä ja kesäjuhlissa. Tyttäreni esiintyi puvussa tanhutessaan ja kevätjuhlissa ala-asteen opettajana (nyttemmin ei enää järjestetä kevätjuhlia.) Puku odottelee vaatehuoneessa, josko tyttäreni tytär, joka on samaa kokoa,haluaisi sen itselleen.
Terveisin
Raili Hyhkö

Kuvan voin lähettää myöhemmin

Lisätietoja

amanuenssi
Marja Liisa Väisänen

marja.liisa.vaisanen@jyvaskyla.fi
050 311 8247

 

 

Pin It on Pinterest